Me From Space

Een hele week alweer voorbij gevlogen.

De Tijd vliegt als je Plezier hebt.
Maar alles vliegt volgens mij … zoef zoef tik tak tok!
Er was eens een tijd dat ik me dood kon vervelen.
Die tijd is ook voorbij !!!

Ergens – volgens mij in een van de boeken van meneer Tolle – las ik een vrij gave tip om de tijd te omhelzen, de tijd te zien als vriend: Living in the here and now zoals Thich Nhat Hanh al jaren verkondigt in zijn retreats en boeken.
Het is een heerlijke staat van zijn of noem het modus waar de clown en de “happy mens” zo graag in willen verkeren.
Misschien leef ik die modus wel. Mijn koers is het zeker!

Ik speel doordeweeks op verschillende locaties met verschillende collega’s. Tussendoor …rijd ik relaxed met heerlijke muziek van de ene plek naar de andere. Doe rustig de deur dicht en open. Ik reis ook wel met het Openbaar vervoer. Als deze vertraging heeft denk ik aan een reminder uit t boek van Sogyal Rinpoche ” Budha knipoogt naar je … t heeft geen zin om je op te winden over een vertraagde metro.. een file … een irritante gast of beller. Sta je zelf die rust toe! In de weekenden geef ik soms les, treed zelf op als clown of maak foto reportages. Ik maak het liefst foto’s van uitvoerende artiesten: aan het werk on stage of in mijn eigen studio. Het is dan als een samenwerking. Iedereen kan op een toestel klikken maar voor mijn shoots vind ik het belangrijk dat ik degene die ik fotografeer ook begrijp en er contact mee kan maken. Samen een sfeer creeeren die dan wel of niet op beeld wordt vastgelegd. Een puur moment! Geen grimas maar puurheid. Dat vind ik mooi en daar streef ik dan naar. Een puur moment.

Ik doe qigong, oefen muziek maken met verschillende instrumenten, lees, luister naar muziek en bekijk mensen en dieren, maak afspraken met vrienden, ga naar theaters, musea en uitvoerende kunstenaars, en geniet van alles wat ik doe, hoor, zie ruik voel proef ….. Daar speelt tijd geen rol bij … althans… wel op tijd komen bij afspraken. Dat dan weer wel.

Na een volle week met indrukken en ontmoetingen met grote en kleine mensen … heb ik mezelf de ruimte in gelanceerd.
Ik ben offline, under radar en buiten bereik.

Geniet heerlijk van de tijd die ik heb 🙂

Goed weekend … Me From Space
01_In Space

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *