Als het kwartje valt

Laatst voerde ik enkele gesprekken met collega’s, vrienden, familieleden. Heel vaak kwam “het kwartje valt” voorbij rinkelen.
kwartje 19652
Toen ik 10 was kreeg ik muziekles… theorie en oefenen. Pas toen ik mijn eigen saxofoon kocht jaren later en de muziek weer oppakte … viel het kwartje.

Dan weer over een clowntraining. Een bepaalde docent wilde mij jaren geleden iets bijbrengen maar het kwartje viel pas 2 jaar later. Iets over contact maken met X of Y.

Zo blijven de kwartjes vallen.

Afgelopen week vielen er ook wat rake kwartjes.

Tijdens het spelen de laatste week ergens op een werkplek speelde ik zoals altijd – In het moment, met alles wat er was, niet van tevoren bedenkend maar mezelf verwonderen en verrassen met alles en ieder die er op dat moment is.
Soms geef je een blik aan een moment, dan een geluid en soms een woord of zin. Ik hou hiervan omdat het spel dan puur in dat moment ontstaat. Het spel tussen clown en aanwezigen.

Ik wilde vanuit de kleedkamer mijn route gaan vliegen. Maar mijn focus richtte zich op een meisje dat mij al had zitten bestuderen. Mijn vaste route ritueel was binnen een seconde geen optie meer. Het spel begon … er kwamen meerdere kinderen naar de ruimte waar wij waren. Alles is wat het is. Adem in en uit en accelereer. Ik was aan t kleuren met meisje en moeder. Toen de anderen erbij kwamen … bleef ik in de modus van het moment. Ik een stap, zij afzonderlijk een stap. Gemoedelijk Open Verwonderd Ritmisch … Ik tikte op mijn schouders – gaf wat woorden en een blik. Het spel eindigde dat we elkaar allemaal schouderklopjes gaven. Inclusief de Steffanie Spielberg moeders die alles filmden. Achteraf spreek je dan de pedagogisch medewerkster en krijg je soms terug hoe fijn het voor een bepaald kind is die tussen twee scheidende ouders toch de warmte en menselijkheid zelve kan zijn. Dat was ook te merken in het spel. Ik ben daarna nog een keer langs alle kinderen afzonderlijk geweest.

Om op het kwartje terug te komen…. ach laat dat ook maar zitten. Zijn, Aanvaarden wat is en van daaruit contact maken.

Boem_in_LifeSafeBAnd

Het weekend is begonnen dus eh …

10406575_10152526937152173_669011299791789494_n

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *