Twee dagen achter elkaar naar Artis

Artis_Pinche_opdrachtje2

Artis_Pinche1_opdrachtje
Twee dagen achter elkaar naar Artis. Ik had een opdracht gekregen van een docent. Kies een dier uit, bestudeer deze, wat is er bijzonder, eigenaardig, mooi, boeiend of storend aan? Hoe beweegt het? enzovoort. Het was natuurlijk niet zomaar een opdracht. Zelfs acteurs schijnen zich soms te spiegelen aan een dier om een bepaald karakter te vormen of eigen te maken. Ik had er al veel over gelezen in het boek Truth van Susan Batson. (wauw wat een fantastisch boek, tranen!) Ik heb een speciaal aapje uitgekozen. Een pinche aapje. In t engels Cotton Top Tamarin aapje. Gewoon op gevoel. In het klein zoogdierenhuis liep ik er zo tegenaan. We hebben twee dagen lang gestoeid met karakter, dieren, je eigen persoon, de grillen van een dier en die zien te vermengen met je zogenaamde mensdier. Boeiend en niet zo makkelijk als ik gedacht had.

Onder nog twee mooie beelden.
Artis_op Bezoek_Dieren observeren_Opdracht

Artis_p_3
Fijne dag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *