Zoef Zoef Opening Nieuwe Kinderafdeling in het OLVG ziekenhuis

Vandaag 20 maart was de opening van de nieuwe kinderafdeling in het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis in Amsterdam.
Een tijdje geleden vroeg Linda van de kinderafdeling waar Boem en Pantalon elke week als cliniclown verschijnen of we mee wilden doen bij deze opening. Dan meer in de vorm van workshops voor kinderen ” Hoe wordt je clinclown”

Ons antwoord was direct: Jaaaaa en na toestemming van Headquarters Cliniclowns konden we aan de slag.
Inspeelluh_s
We maakten een programma van vier rondjes van 30 minuten.
Spannend want we wisten nog helemaal de leefdtijdsgroepen niet.
Daar hebben we ons niet echt zorgen om gemaakt omdat we in ons ” normale ” speelpatroon ook spelen op basis van improvisatie.
Maar goed, we deden een voorstelrondje, wie zijn we en verschillende interactieve warming upjes en spelsituaties en vragenrondjes. Bij de jongere kinderen hebben we meer uitgespeeld dan verteld.
Erg leuk… zelfs de begeleiders wilden na afloop een bepaalde “slijp je senses bij ” – oefening aan den lijfe ervaren. Dus dat hebben we dan ook nog even gedaan.

Vooraf aan de workshops (er waren nog meer workshops naast de cliniclowns) leidden we de opening met Pepijn Gunneweg in. Met snaredrums en boosting confetti. Samen met de pedagogisch medewerker van de kinderafdeling op de trommels.

Het was een supermiddag en voelde alsof we een marathon liepen :))

Ja, de kinderafdeling in het OLVG is echt een super afdeling. Zoals een kinderarts zei “de leukste kinderafdeling van heel Nederland”.

Toedeloetjes

DaBoem

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *