Wat wil je! Focus daarop! En Flits de rest

Everything must change

Alles moet veranderen
Alles gaat eens voorbij
Alles verandert, ontwikkelt zich …
Of het nou een werksituatie, baan, relatie of dierbaar familielid is…
)
Soms wil je de verandering tegenhouden …

Je kunt er kwaad om worden, verdrietig om worden, alles op alles zetten om bepaalde dingen tegen te gaan. Sommige dingen kan je tegengaan, ombuigen, de hele situatie kan je ombuigen maar op sommige dingen heb je gewoonweg geen grip ….

Ontkenning, Woede, Verdriet … Aanvaarding ?
of toch de Ontkenning? Why Me?
De slachtofferrol die bijna als verslaving je verdriet stilt.
Ik ben toch iets praktischer en realistischer geworden. Het is niet anders: Aanvaarding & Acceptatie Dus!! . Dingen veranderen en jij kunt zelf ook dingen veranderen. Wat wil je! Focus daarop! En Flits de rest 

Ik imiteerde van kinds af al mensen, situaties, reclames, acteurs op de televisie … ik speelde veel met emoties intonaties talen fantasie verhaaltjes en mimiek. Een lange periode leefden deze imitaties mij Hahaha. Nu kan ik ze als “tool” inzetten in mijn werk als clown, cliniclown, entertainer maar ook voor mezelf …

Verandering brengt ook weer nieuwe mogelijkheden. Als de tranen van verdriet transformeren naar tranen van vreugdevolle dankbaarheid en vervolgens opdrogen kan er weer goed gezaaid worden.

Regelmatig als ik een bepaalde route rij, denk ik hieraan. Ik leg mijn hand op de lege bijrijder-stoel en fluister
Aii Thanks, thank you, Dantji, “mijn dank is verre van gering”, Gran Tangi, Dank U …… En er kan weer goed gezaaid worden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *