Boem Pantalon Holala in het OLVG bij de Open Dag van de Zorg

17 maart 2012. Open Dag van Zorg en Welzijn. Vele ziekenhuizen houden een soort van Open Huis.
Boem, Pantalon en Holala hadden besloten om deze dag drie ziekenhuizen aan te zullen doen.
Fris Vrolijk en Fruitig als een treintje door het ziekenhuis heen. Toen wij om half 11 het Olvg binnenkwamen bekroop ons het idee al dat wij de drie niet zouden halen. In het Olvg hadden ze zo groots en gezellig uitgepakt dat …. het beter was om de hele dag in het OLVG te blijven spelen.

Het was een gezellige happening. Overal standjes van vrijwel alle afdelingen waar de mensen en kinderen konden rondkijken, vragen stellen en/of een speels informatief interactief onderzoekje konden ondergaan. Van Neonatologie, Gezichtsonderzoek, Urologie, Gipskamer, Chirurgie tot Berendokter Robin aan toe. Het was er echt heel gezellig.

Een meneer vertelde het belang van donorschap: Hij had longen gekregen. Hij vroeg aan Boem … moeilijke vragen en Boem zei “geef maar een formulier mee, dat geef ik aan mijn baas Hans want daar kan ik nu geen antwoord opgeven”. Maar Boem kreeg wel een ballon mee.

Het was een ontzettend gezellige dag. We zijn aan een stuk doorgegaan vanaf de liften tot aan de hoofdingang inclusief alle poli’s. Ruim 3 uuur lang. We kwamen ook veel bekenden tegen. En er werden veel foto’s gemaakt en af en toe krijg ik er enkelen van doorgemaild.

Boven bij de kinderverpleegafdeling pakten we nog een kopje koffie om af te sluiten en ons om te gaan omkleden. Roept een enthousiaste verpleegkundige “Ah daar zijn ze hoor …. ” Er waren toch een paar kinderen die ons heel graag wilden zien. We keken elkaar aan … Holala Pantalon en Boem. … Tadaaaaa……. Tadaaaaaa……. Tadaaaaaa…… Grandioso.

We hebben er nog wel wat foto’s gemaakt. Kijk maar ….

Fijne dag,

DaBoem

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *