Boem op vakantie in Suriname

Van 14 februari tot en met 6 maart ben ik sinds heel lange tijd naar Suriname geweest. Samen met mijn moeder en zus Judith.

Het leek mij ontzettend leuk om ook de kinderafdelingen van de ziekenhuizen in Paramaribo te bezoeken. Dat was mijn geheime missie. Naast mij o zo fijne vakantie met familiebezoekjes en uitstapjes naar het binnenland heb ik de kinderafdelingen van het Sint Vincentiusziekenhuis, Diakonessenziekenhuis, sLands Hospitaal, Academisch Ziekenhuis Paramaribo en zelf de kinderen van Stichting Betheljada (een instelling voor kinderen met een verstandelijke beperking) een bezoek gebracht.

Overal werd ik warm ontvangen en heb ik zeer speciale momenten meegemaakt. Bij sommige instellingen had ik toestemming om foto’s te maken. Mijn zus Judith reisde met mij mee en legde veel van deze speciale momenten vast. Kinderen zijn kinderen waar dan ook ter wereld. Als ik t kan … waarom zou ik hen dan niet even kunnen afleiden? Even een moment van plezier of zonneschijn bieden? Ik deed het jaren geleden ook in India. Iedereen begrijpt de nonverbale (lichaams) taal van de clown. En soms gooide Boem er een Surinaams woord doorheen. Ik zal zeker nog eens terug gaan. Misschien in december al.

Het zou toch fantastisch zijn als in Suriname ook een stichting Cliniclowns Suriname zou kunnen worden opgericht? . Binnenkort start er een actie van cliniclownsinternational. Om Cliniclowns Suriname te helpen opzetten. Voor en Door Surinaamse Cliniclowns. Daar zou ik graag aan mee willen helpen. De zaadjes zijn reeds gezaaid!! Wie weet lukt het wel

Bedankt Mara van het Sint Vincentius ziekenhuis, en alle andere medewerkers van Diakonessenziekenhuis en de gezellige receptie daar, Sangiti en medewerkers van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo, mevrouw Samson van het ‘SLands Hospitaal en Hoofdzuster J. Daniels, de mensen en kinderen van Stichting Betheljada o zo lief die kinderen die 24uurs-zorg krijgen doordat ze deels niet thuis kunnen wonen of zijn afgestoten. Mijn zus Judith Karg die vele momenten heeft weten vast te leggen en al die lieve kinderen en ouders.

Boem says Masja Danki.

2 thoughts on “Boem op vakantie in Suriname”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *