Stil zijn Oefenen, ISilence

Door alle vrolijke en soms minder vrolijke bezigheden probeer ik regelmatig de kunst van het STILZIJN te beoefenen.

Het valt soms niet mee want leven is genieten. Althans zo zie ik het. Genieten van iedere dag, je niet druk maken om wat dan ook, alleen kijken, voelen, proeven, aanraken of geraakt worden, luisteren en mensen in de ogen kijken. Genieten van alles om je heen.

Ik oefen stil zijn soms maar 2 minuten als ik op de bank zit, soms zelfs 30 seconden voordat ik in de auto wegrijd naar een van mijn vele bestemmingen.

Door het regelmatig StilZijn oefenen … voel ik heel goed aan wanneer iets, iemand of een issue mij bezighoudt… Bijvoorbeeld als mensen een oordeel hebben over mensen of vrienden waar ik mee omga. Waar sommige mensen zich al niet mee bezig kunnen houden. Ik kan dat dan heel goed loslaten.

Door regelmatig StilZijn te oefenen … kom je steeds dichter bij je Bron van Creativiteit en Fantasie.

Tegen een leraar zei ik ooit… Hmmm yeah…. I’m gonna enjoy the silence – Stralend en Smilend … Hij keek me strak aan “You Can’t Enjoy the silence … for Silence-Stillness is Stillness and Silence is Nothing.

StilZijn Oefenen … Structureel Iedere Ochtend…. Lukt niet … Maar Regelmatig, eigenlijk op ieder moment van de dag is het mogelijk. Bij mijn wekelijkse Qi-Gong sessie doen we het ook. Dan vaak door master Hamien begeleid, bij Didier Danthois training in Tenerife dagelijks, Of gewoon bij mij thuis. Home.

ISilence now ….. for about 30 minutes……Daarna zien voelen horen ruiken proeven we wel weer.

Enjoy your day! Hans

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *