Boem en Zazou in het Martini ziekenhuis

Vanochtend nog een grotere glimlach van C. “Ze waren nog leuker dan de vorige keer”, zei hij. “Ik wou dat ik ze gefilmd had”.
Cliniclown Boem en collega Zazou speelden enkele dagen geleden voor de tweede keer samen in het kleurrijke Martini ziekenhuis in Groningen.
Boem en Zazou kunnen het goed vinden met elkaar. Ze geven elkaar ook de ruimte en de tijd om zichzelf te zijn en om hun ding te doen. In clowntermen heet dat Zug um Zug. Dit is gruwelijk fijn omdat heel de speeldag dan een groot feest is. Een feest van avontuur, gekte, plezier, elkaar voor het blok zetten, elkaar aanvullen, elkaar verrassen, elkaar volgen, elkaar ondersteunen, en het beste in elkaar naar boven halen. We zijn fijne maatjes samen. Samen elkaar Ondersteunen. Gaan en ondersteund worden, gaan en ondersteunen.
We vertrouwen erop dat iets wat Niets is Iets zal worden. Een simpele pompiedom… (Meer is er nog niet) wordt stevig herhaald…. totdat het iets is geworden: Een verjaardags-medley.
Bij C speelden we voor de tweede keer. Een grote innerlijke vulkaan van plezier als we daar de kamer binnen komen spelen. We weten beiden niet wat er gaat gebeuren of wat er zal ontstaan. We blijven bij de deur… Een van ons had niet geklopt ….Opnieuw naar binnen, wat zijn dat voor manieren? De deur klemde …. Lawaai achter de deur … stoelen aan de kant, Heliumballonnen aan de kant … boksen, Wie mag de ballon? Er wordt steeds een muziekje afgespeeld bij het boksen met de ballon ..”Don’t Worry ..Be Happy” .
Boem is langer dan Zazou dus hij kon steeds lekker makkelijk bij de ballon … gniffel gniffel. Melodietje spelen op mondharmonica … We kunnen er wel een uur spelen … maar er was slechts een kwartier voor de OK.

In de gang van het BWC nog even voor Cora geposeerd, en Cora samen met Zazou voor Boem.
Een fijne werkplek daar in het hoge noorden.

Tussen de twee werkplekken in maken Marleen en Hans er altijd weer een feestje voor de smaakpapillen van. We lunchen uiteraard bij Doppler……

Enorm fijn gespeeld.

Dankjewel C. D a n k j e w e l

DaBoem

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *