Interactie met collega’s over je vak …. Keeps the spirit alive

Ik ben na 37 dagen nog niet over het verlies van mijn vader heen. Sommige mensen zeggen, Hans het duurt vier seizoenen : Lente, Zomer, Herfst en Winter … als je die allemaal doorlopen hebt dan is er een begin.
Anderen zeggen weer Hans het is een proces van jaren maar het kan ook nooit overgaan.
In deze periode van lichte verwarring dacht ik laatst even dat ik mij verslapen had… na een middagdutje hahah. Het was gelukkig maar een sms-alert van een goede vriend collega clown – Grieschka de Clown. “Ik heb nog een bordje macaroni over , kom je eten?”
Igor is net terug uit Brazilie, waar hij meerdere keren per jaar heengaat om middels circusprojecten en workshops het leven van weeskinderen en kansarme jongeren enigszins een positieve boost mee te geven. In het verleden zijn Igor en ik ook naar India geweest. Daar speelden wij ook voor weeskinderen, scholen en instellingen samen met Margreet van Couverden “Stichting Derde WereldHulp ”.
Na enkele foto’s van het project van Igor bekeken te hebben beseften wij beiden dat we dit jaar als clowns ons 20jarig bestaan bereiken: We begonnen in ‘91. Boem Boem is werkelijk geboren in het land van Maas en Waal tijdens een zomerstage van mijn opleiding CMV Toerisme en Cultuur. Moeke Mooren in Appeltern. Toen we zes waren kwamen we elkaar op het clownspad in Amsterdam tegen. We traden samen op. Bezochten Herman Kortekaas (Kokki) en wisselden trucks en kennis uit. In ons twaalfde clownsjaar gingen we samen naar India en kregen daar nog een Award voor van “Het Beste”.
Nu zijn we dus bijna 20!! Maar beiden te druk om hier een feestje van te gaan bouwen.
Het is altijd goed om elkaar als collega’s te blijven inspireren. Samen theatervoorstellingen van collega’s te bezoeken, inspirerende films te bekijken, klassiekers uit te wisselen en elkaar feedback te geven, feedback te ontvangen en elkaar aan het werk te zien in de “ateliers” of werkruimte.

Proost…. Het is bijna Koninginnedag… tijd voor een feestje

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *