Reunited: Boem en Jop

Reunited for one day. Vandaag voor een dag herenigd: Boem en Jop in het OLVG met Hannah, Esther en Mirjam, Tooske en Selma aan opnames meegewerkt voor de Kerstcampagne van Cliniclowns en SBS 6. Een superleuke dag op de kinderafdeling van Onze Lieve Vrouwe Gasthuis in Amterdam.

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Zo een dagje filmen is als een feestje. Fijne crew en leuke meiden. We babbelen met de zussen Hannah, Esther en Mirjam die een grote rol hebben binnen de interviews over een bepaald ziektebeeld HME. Het OLVG is gespecialiseerd in HME en kinderen komen uit stad en land om hier geholpen te worden. Zo ook kennen de cliniclowns de kinderen die hier regelmatig langskomen.

Bij het spelen voor de zussen en de heren van de SBS camera ontstaat een jingle bell’s rock dans. Heel erg leuk. Jingle Bell, Jingle Bell, Jingle Bells Rock, Jingle Bells Vest en Jingle Bells Broek, Jingle Bells Jingle Bells Jingle Bells sok. Hannah, Esther, Mirjam, Selma, Jop en Boem zingen en dansen vrolijk de gang door.

Er volgt een interview me Selma van Dijk (Shownieuws) kort daarna komt Tooske nog langs en doet ook een interview. Er gebeurt natuurlijk nog meer maar dat komt later vanzelf wel op de televisie.

Tussen het wachten door spreekt een enthousiaste verpleegkundige ons aan …”op kamer 2 zit een lief meisje net bij te komen van een O.k. Ik denk dat ze het wel heel leuk zal vinden als jullie even langs gaan”. Boem en Jop gluren door het raam … nnnnnnaaaaa. Boem’s intuitie is nee niet doen. We kijken elkaar aan. Jop gluurt even door het raam. Hmmm nee. We vertrouwen op onze intuitie en doen het niet. Misschien later.

Na de opnames … gluren we kamer 2 weer in … Er komt nu een melodietje bij me op “Sotto le stelle del Jazz” – onder de sterren van de jazz… van Paolo Conte.
We gaan de kamer in en voelen de situatie goed aan. Jop wil haar rood geruite jas ophangen en bepaalt daarvoor een punt. Daar draait alles vanaf dat moment om. We leggen een parcour van stoelen uit waarover wij beiden heen lopen, zelfs over het bed van Stelle. Niet nadenken gewoon doen: Absurd, Vol Overtuiging, Problemen creëren, Elkaar volgen, Bouwen, Consequent excelleren met elkaar in contact blijven en een mooie heldere afronding maken. Stelle blij, Moeder blij, Jop blij, Boem blij en verpleging blij.

Goh wat een heerlijke dag. We nemen afscheid van secretaresse, afdelingshoofd, pedagogisch medewerkers en verpleegkundigen. Ik word nog even voor dramaqueen uitgemaakt….hahaha maar dat kan ik wel hebben. Ik kijk de secretaresse vermanend aan en met zware intonatie zeg deel ik haar mede dat ik tot nader order in bespreking ben.

Tot de volgende keer als ik hier weer mag invallen.’

Meer over de kerstcampagne van SBS6 en Cliniclowns: http://www.steuncliniclowns.nl/ of http://www.sbs6.nl/

Toedeloetjes,
DaBoem

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *