Van Neuskrabbel tot Neusdeal. Een deal van clown tot clown

 

De mijne komt uit de States. Het is er een met een matte coating, comfortabele binnenbekleding en de zijspoilertjes zijn van transparante bedrading voorzien. De elasticiteit zit op maat weggewerkt aan de achterkant. Het neusje van de zalm. 

Je hebt ze in verschillende maten. Het ellendige is  dat het op het internet moeilijk is in te schatten welke neusmaat je moet hebben. Er is geen internationale standaard voor de neusmaat. Zo heb ik in een keer ergens online moeten gokken. Drie neuzen over… Je moet ze passen,dan weet je het pas.

Neuzen heb je dus in Very Small, Small, Medium, Large, Extra Large, met extra brede neusvleugelruimte, ronde, ovale, vierkante, wipneuzen met bolling omhoog, extra lange neuzen, harde rode neuzen van plastic, fel rood, kersenrood, mat kersenrood. Met audio-systeem aan boord, zelfs met verlichting.. maar dat is alleen voor speciale gelegenheden. Neuzen met elastiek, knijpneuzen, foamneuzen, rubberen neuzen. Neuzen die je moet opplakken met mastix.

Tja je kan het zo gek niet bedenken of het is er. Ik heb jaren met een druipneus gespeeld. Doekje, servetje, tissue opvouwen en in de neus verstoppen.  Ben je er nog bij? Dan ben je zeker clown of niet? Of je hebt er nooit bij stil gestaan dat er meer is dan alleen de harde neus van plastic. Die overigens, wel in de meeste clowntrainingen gebruikt wordt. Het uitdelen wordt bij verschillende docenten als een ritueel uitgevoerd. Gooi nooit na de les je neus achteloos in de hoek. Ik heb eens meegemaakt dat een leerling wel een uitbrander van een half uur voor zijn kiezen kreeg. Hier heb je de hele training mee gewerkt. You should treath it with honour and dignity. It’s your travel-ticket. This smallest mask in the world. It takes you anywhere!

Waarom dit geneuzel over neuzen. Afgelopen zaterdagochtend had ik een neus transfer. Het had wel wat weg van een duistere deal in mijn rode neus op wielen. Een clown had mij weken geleden de vraag gesteld “Wat een mooie neus heb jij, waar heb je die vandaan?”  Van krabbel tot deal zullen we maar zeggen. Het was een gezellige deal. We hadden  het over het aanbrengen van de neus, verbreden van de transparante zijspoilers en meer van dat geneuzel. Veel tijd was er niet want de training ging snel van start. Ik hoop dat de neus en het personage achter de neus veel ontwikkeling, groei, avontuur vol met fantasie en ontmoetingen en blije gezichten zullen meemaken.

 Cheers nose, there you go Nathan !!

2 thoughts on “Van Neuskrabbel tot Neusdeal. Een deal van clown tot clown”

 1. Hee Hans!

  Wat een ontzettend leuke blog! Het was wel spannend hoor… de geheime neus-transactie in Amsterdam West… hihi… Maar ik ben er wel heel blij mee! Heb ‘m nog niet gebruikt, maar volgende week gaat ie met me mee naar een workshop!
  Nogmaals bedankt en spreken elkaar!

  Groetjesss Nathan

 2. Hey Nathan

  Ik zag je bericht hier over de clownsneuzen. Ik vroeg me af of jij weet waar je de eerste twee neuzen kan vinden bovenaan je afbeelding? Ik ben er namelijk naar op zoek.

  Alvast hartelijk dank! Niels

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *