Everything Must Change – Don’t Get Trapped by the Scenario – Go Go Go !! Clown

Vanmiddag had ik mij voor deze verjaardags voorstelling voorgenomen met goede energie allemaal nieuwe dingen te gaan doen die ik nog nooit gedaan had. Change the game, Change the rules and stay in contact.

Ik heb de kinderen georkestreerd en zo lang mogelijk in jabbertalk (fantasietaal) gecommuniceerd. The kids op de samba’s en ik op de mondharmonica. Het was een feest. Toch is het wel grappig dat jongere kinderen dit heel vermakelijk vinden. Lekker brabbelen. Als mijn intentie maar helder en krachtig is. De mama’s en een enkele papa vermaakten zich ook uitstekend. Als clown ben ik vaak tweesporig bezig. Zowel de communicatie lijn met de kinderen als het lijntje met de volwassenen. Dat maakt het lekker luchtig voor mij. En met de toverspreuken waar ik iedereen bij betrek zorg ik er voor dat iedereen maar dan ook iedereen daadwerkelijk meedoet. Van buurvrouw, buurman tot taaante. Als ik echt op dreef ben kan ik wel blijven toveren.. Hee wacht es. Ik kijk iemand dan lekker lang aan .. Die doet niet mee… Opnieuw!! Het spel bleef tikken en de tijd vloog voorbij.

Ik was bijna klaar toen dat glunderend meisje van een jaar of zeven op me afstapte. “U gaat zo he clown? Dan kunt u lekker roken he?!” Ze straalde van wijsheid. Ik begreep deze vraag (echt) niet. Ik vroeg wat zegt u majesteit? “U kunt straks lekker roken he?” Herhaalde ze. Ik keek even snel naar een oudere mams en glimlachte. Oh u bedoelt dat er rook uit mijn oren komt zoals bij auto’s of een stoomboot? “Nee clown roken, Ik weet wel dat u ook een gewoon mens bent.” Blijkbaar roken alle grote mensen en clowns roken niet. Duhuuuu. De clown begreep het gewoon niet. Rook uit mijn oren kan ik nog wel bij of rook onder mijn clownschoenen vandaan zou ook nog kunnen.

Kids Blij Ouders Blij en Ik Blij. Het was superleuk. Na de krachtige afsluiting liep ik beladen met koffers de lift van het pand in. Ik drukte op het knopje voor de hoogste verdieping. Mijn prive jet stond er nog. Amsterdam Ijburg he! Koffers ingeladen en voldaan startte ik de motoren. De lucht was helder. En ik droomde een beetje weg … en dacht aan alle clownse elementen en trainingen over change. De heerlijke clownskarakter trainingen van Jacqueline Kaptein.. op muziek van de zusjes X danste je met een willekeurige mede-cursist…soms wel dertig seconden.. en dan riep Jacqueline onverwacht ..Changez!! En dan moest je wisselen. En zo ging dat spelletje 15 minuten door. Erg leuk. Ik dacht ook aan Nader Farman.. “Don’t get trapped by the scenario” … Hij zal vast bedoeld hebben dat je niet op automatische piloot moet vliegen. Voordat de landing werd ingezet kon ik nog net even genieten van Everything must change van Oleta Adams….. Ik ga lekker slapen.

Morgen weer een dag in het teken van de lach, maar dan een cliniclown pepdag

One thought on “Everything Must Change – Don’t Get Trapped by the Scenario – Go Go Go !! Clown”

  1. Change your routine but not to much…

    Het is goed om af en toe een verandering aan te gaan maar…”Mind your shift”. Of zoiets dan toch.

    Heerlijk om te lezen hoeveel plezier je haalt uit je werk!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *