Plukken die dag

Mijn vakantie was super, 5 volle weken is geen vijf liter melk of wel dan?

Ik kan niet zo goed tegen melk. Ik word er zo ontzettend sloom van. 3 glazen melk per dag en nog meer van die regeltjes die gezond zouden moeten zijn. Nou ik probeerde het en ik zal ut jullie eerlijk zeggen… ik hoorde achteraf dat men dacht dat ik aan de drugs zat. Dat waren mijn eerste jaren HBO dieëtetiek en voedingsleer in Amsterdam. Gezond denken te doen maar het resultaat is totaal anders. Bovendien kreeg ik na het eerste jaar al negatief advies… het zou niets voor mij zijn. Ik verkleedde mij bij serieuze presentaties over eiwitten of genotmiddelen als een boertje uit Cochabamba. Een zuid-amerikaanse boer uit Bolivia, Peru of Colombia die wel eens even zou vertellen wat er allemaal moet gebeuren met het koffieboon-zaadje voordat het een pakje koffie is dat wij in Nederland zo uit de schappen in de super kunnen halen. Over inlevingsvermogen werd niet gerept. De klas lag natuurlijk dubbel. En ik snapte het maar niet. Dit zou zich nog enkele keren herhalen bij mijn volgende opleiding Recreatie Toerisme Cultuur.

Gelukkig geen melk in de vakantie gehad. Wat dan wel? Ijs: voor roomijs met een scheutje van wat-dan-ook kan je me op ieder uur van de nacht wakker maken. Maar er mot geen yoghurt inzitten. Heel vreemd maar tegen roomijs kan ik wel. Roomijs met Amaretto of Parfait Amour of Safari Grrrr aaaaahhhhhhh. Hou me tegen.

Feesten, uitgaan, lachen met matties, er tussenuit vliegen naar Praag, dansen tot diep in de nacht in Valentino Da Club of Praha, nieuwe mensen tegenkomen en mee feesten natuurlijk, ook wel mijn vader begeleiden bij eerste hulp op de werkplek OLVG waar ik wekelijks mijn neus op heb (als je begrijpt wat ik bedoel),vakantie verder op proberen te pakken, yeah kermissen in Tilburg op die roze kermisdag, zaterdag en zondag waanzinnig uit mn dak gaan bij Gay Pride Amsterdam … Zaterdag de parade, genieten op Thorbeckeplein, borrelen bij Leeuwtje en zondag dansen bij de Stopera op muziek van Jose Bueno, maar ook van Jamai, Gordon, DJ, en mijn collega met wie ik verder doorfeestte tot de TL buizen in April begonnen te branden. De volgende ochtend al vroeg in de ochtend op pad. 4,5 uur rijden naar Sauerland, belanden in dorpje waar niets anders te vinden is dan rust. Echt niets anders dan rust. Even terugschakelen dus. Ook heerlijk hoor. Die rust vind ik ook als ik mezelf zover krijg om op mijn meditatie kussen te gaan zitten. In het dorpje waar ik zat heb ik dat ook nog enkele keren gedaan. Lekker drenken in een vat van rust. Hmmmmm.

Tik Tak Tik Tak

Na 4 dagen weer terug racen over de Duitse snelwegen en weer lekker de sleutel in je eigen deur des casas steken. Home sweet home. Daar doe je het dan voor. Weggaan om weer lekker thuis te komen. Of niet? Nee joh, meteen dezelfde avond nog naar Bea de Polderkoningin (Nederlandse versie van Prescilla, Queen of the Dessert): waanzinnig gaaf verrassend,komisch en ontroerend. Maar vooral komisch. Help nog 2 dagen, korte kroegentocht op zaterdag door Amsterdam…hmmm, en zondag???
Nog 1 dag vrij voor ik weer fijn mezelf kan zijn, met neus op dan. Zondag naar Volendam? Daar signeren 2 rozen hun cd… mie blaka rosoe en mie wittie rosoe. Maar misschien wordt het wel heel wat anders. (foto’s komen altijd later)

Carpe Diem my friends.

Could It Be That It Was All So Simple Then…..A Rose? A Lily? A Jasmin? A Sunflower? I’ll Find Out, I’ll find out things. Ook na de opsomming van al die activities ben ik echt wel tot rust gekomen. Echt wel. I took my time. Really I bloody did.

Reminds me of the Singing Detective …

And yes Carpe Diem my friends, Carpe Diem. Enjoy Tha Beauty of Everything.
At Any Moment of Tha Day You Please

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *