Do You Remember Tha Time

Dresscode: Black and White, black shoes, white socks, Godfather slobkousen, een hoed op – just like The King. En dan de dansvloer op ronddraaidend door de knieën, flash weer omhoog. Dat was stoer! En dan die paar bewegingen. Zipp Zipp en the finishing jump on tha top of tha shoes and FREEZE. Dat was Top, Cool ….

It’s Over, Him gone He gone We gone? Zal Diana Ross net als haar Billie Holiday-rol in “Lady Sings the Blues” gereageerd hebben? Ik zie de scène voor me dat Piano man net overleden is. Billie (Diana) gaat helemaal door het lint van verslagenheid. Oh no Him gone… piano man is dead. Ik hoop het niet voor haar. Als ik over Diana en Michael begin moet ik ook aan mijn oma denken. Die hield er zo van. Daar begon het voor mij. Oma had het single-tje “Ben” van Michael en “Theme from Mahogany” van Diana.
Van oma via dans-ballet-school, discotheek of schoolfeest tot zelfs een van mijn weinige verkeringen of stille lovestories of juist geen lovestories … stories … stories. Overal galmt er wel een akkoordje of thema van MJ doorheen….
… “She’s out of my life” zo ontzettend mooi. En ik had niet eens een vriendin. Nu nog niet. Ik heb niet eens een vriend. Hahaha. Nu nog is dit voor mij het mooiste liedje. Mooi omdat het iets in mijn belevingswereld oproept. Zo mooi opgebouwd. De beeldspraak de boodschap de tonen en klanken zo heerlijk omringd met pure emotie. Bijna een hymne zoals die op de kruk voorgedragen wordt.

Er zijn nu ook mensen die er over denken er dan ook maar vandoor te gaan. Lekker makkelijk zeg! De melodieën gaan hier ook gewoon door hoor. Je kunt nog zoveel van de muziek genieten en mooie stories meemaken en de muziek op de achtergrond opzetten. Duhhh.

En soapiseren over de toedracht en eventuele complotten. Dreven schuldeisers of de pionnen om hem heen hem hiertoe? Is er zoals in de film Amadeus in deze een “Salieri” die zich voordeed als de “vader van Mozart” en hem dreef tot zijn laatste requiem? Mischien wordt er binnen enkele jaren nog een film over gemaakt. Enkele jaren geleden heb ik besloten mij niet meer bezig te houden met soapfantasien.

Alles wat telt is NU. Now him gone, Now MJ gone …

Ik zet dan nog 1x vandaag mijn favo-tje op.
MJ thanks and keep rocking over there !!!

He’s Out Of My Life
He’s Out Of Our Life
And I Don’t Know Whether To-Be-Confused Or Cry
I Don’t Know Whether How To Say Goodbye
And It Cuts Like A Knife
He’s Out Of Our Life

It’s Out Of My Hands
It’s Out Of Our Hands
To Think For FIFTY Years He Was Here
And Some Took It For Granted And Were So Carelessly
Now The Way That It Stands
He’s Out Of Our Hands

So I’ve Learned That Stars No Shine Forever
And I’ve Learned That Good Music Never Fades
Now I’ve Learned That Its The Time for Expression
But I Learned Its Never Too Late

He’s Out Of My Life
He’s Out Of Our Life
Only Golden Love Words Dancing Through Our Mind
To Tha Music of King Of Pop in Our Earlier Eighties – Nineties Times
Ooh it feels Like That Knife
He’s Out Of Our …. Life

R.I.P MJ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *