Als alles tegen lijkt te zitten kan je altijd nog denken …

Alles Alles Alles gaat voorbij
Es ist Alles Eitel (herinner ik me uit de Duitse Literatuur stroming Barock, van wie weet ik trouwens niet meer)

Es ist Alles Eitel.
Alles is vergankelijk en heeft geen inhoud.
Man o man … dat was op de havo of vwo denk ik dat dat op mij inhakte… als een bom. En o wat was ik toen Down.. zal dat bij de teener-age horen??? Wat was ik voor teener? Altijd moeilijk te plaatsen… (NU: don’t grasp)

Na 2 dagen f**c**- filerijden en zelfs een omleiding van de tram omdat het rails was verzakt – zat ik bij tramhalte Tropenmuseum Amsterdam in de stromende regen Tolleaans te genieten van al de parels die omlaag kwamen en mijn gezicht masseerden. Ik ving een gesprek op van een moeder, moest naar voetbaltraining van haar 12-jarige zoon. En dat drie keer per week. Hij wilde nog zo graag dat ze erbij was. Zucht. Ze was onderweg naar het sportterrein daar in Diemen.

Na haar gesprek raakten wij aan de praat. Voldaan van de parels die rijkelijk over me heen stroomde zei ik… ach, zoals het nu regent zouden we kunnen fitten van ()&(*(*^regen… maar ja ooit heb ik op school iets gelezen over een stroming binnen de literatuur… Alles gaat voorbij… geniet er lekker van… zo ook met dingen die je eigenlijk liever niet wil … denk dan lekker … alles gaat voorbij… we hebben wel een half uur gebabbeld tot de tram kwam. In de tram deden we beiden weer onze mp3 speler op. . En toen ze uitstapte zochten onze ogen elkaar nog eens op. We gaven elkaar de duim. Succes speel ze! Geniet ervan !

Zomaar een fijn gesprek meneer Sjonneberg, ik zeg ‘t je. In de stromende regen…komt geen zon aan te pas.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *